×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Creality CR-10 Max 3D Printer

89.990 ден.
 • Шифра: 000008
 • Категорија: Creality 3D Printing
 • Големина на принт: 450 x 450 x4 70 mm;

Creality CR-10 Max 3Д Печатач
Големина на печатење: 450ммх450ммх470мм
Прецизност на печатење: ±​0,1 мм
Температура на млазницата: 250°C​
Температура на жариште 100°C

Спецификација:

 • Големина на печатење: 450ммх450ммх470мм
 • Прецизност на печатење: ±0,1 мм
 • Дебелина на парче: 0,1-0,4 мм
 • Температура на млазницата: 250°C
 • Температура на жариште 100°C
 • Режим на работа: онлајн или TF картичка офлајн
 • Формат на датотека: STL; OBJ; AFM
 • Материјал за печатење: PLA, TPU, PETG, дрво и итн.
 • Уред за прикажување: 4,3-инчен екран на допир.
 • Моќност на машината: 750W

Опис:

 • Често се верува дека личните 3D-печатари FDM се ограничени на правење само на релативно помали модели, но CR-10 MAX има дарежлив волумен на печатење од 450 x 450 x 470 mm, што овозможува печатење на поголеми модели и претворање на вашите идеи во реалност.
 • Заградата со оска Z се поврзува со горниот дел на рамката со основата, што доведува до рамката на триаголникот за стабилност. Овој уникатен дизајн ја подобрува прецизноста на печатењето како резултат на намалување на грешката произведена од Z-wobble.
 • CR-10 MAX доаѓа со функција за автоматско израмнување на креветот, гарантира дека платформата за печатење е рамномерна секогаш кога се подготвувате да печатите. Со индуктивен сензор за близина во близина на врвот на главата за печатење што „сондира“ специфични 16 точки на платформата кога први се започнува процесот на израмнување на креветот.
 • CR-10 MAX опремува два ремени со моќен биаксијален мотор, што го прави процесот на печатење стабилен. Компатибилен со две различни млазници, 0,4 mm за високо-прецизни отпечатоци, додека плус 0,8 mm млазница за побрзи отпечатоци.
 • Една интересна иновативна карактеристика за овој печатач е напојување со сплит проток 24V за неговиот голем загреан кревет, што ги намалува електромагнетните пречки и ја подобрува ефикасноста на греењето.
 • Simplify3D, работи со оперативни системи Windows, Mac и Linux. Поддржува формати на датотеки .STL и .OBJ


Слични производи